h

Heerlenaren verlengen keten van solidariteit

25 juli 2011

Heerlenaren verlengen keten van solidariteit

Afgelopen zaterdag heeft het actiecomite Respect voor de WSW Parkstad actie gevoerd in het centrum van Heerlen. Meer dan tweehonderd mensen schreven daarbij hun persoonlijke boodschap op een werkhandschoen als protest tegen de asociale bezuinigingsplannen van dit rechtse kabinet.

De handschoenen gaan deel uitmaken van de 'keten van solidariteit', een lang lint van aan elkaar genaaide werkhandschoenen. Uiteindelijk moet deze ketting tot in Den Haag reiken.

De reacties van het winkelend publiek waren overweldigend; vrijwel iedereen toonde zich solidair met de mensen met een arbeidshandicap die in een van de de sociale werkplaatsen aan het werk zijn. "Onbegrijpelijk dat dit kabinet wil bezuinigen op deze groep mensen, zij worden door dit rechtse kabinet gestraft omdat ze een handicap hebben!" was een representatieve reactie van een van de ondertekenaars.

Het initiatief van de werkhandschoenen is in Heerlen geboren maar is inmiddels landelijk overgenomen door alle afdelingen van de SP. In Heerlen werkt de SP heel nauw samen met het actiecomite dat vooral bestaat uit mensen die zelf werkzaam zijn in de sociale werkvoorziening.

Het actiecomite zal de komende tijd, ondersteund door de SP de straat opgaan om mensen te vertellen over het belang van de sociale werkvoorziening en om nog meer handschoenen in te zamelen en zo snel mogelijk de keten van solidariteit tot aan Den Haag te laten reiken!

U bent hier