h

Werk

vragen uit de fractie over werk en re-integratie bij Nedcar

Ron Meyer stelt naar aanleiding van een artikel in het LD van 23 juni, vanuit de fractie deze vragen aan het college van B&W van Heerlen.
1) Is het juist dat de Zuid-Limburgse gemeenten (waaronder Heerlen) tijd, geld en energie hebben gestoken in de oplossing/overgangsregeling van Nedcar? Zo ja, hoe zag die investering er in totaal uit?
2) Welke voorwaarden voor de investering van gemeenschapsgeld hebben de gemeenten gesteld aan het bedrijf en z'n eigenaar op het vlak van werk(zekerheid) en (arbeids)reintegratie?

Lees verder
30 juni 2013

Koopzondagen: ongekend verzet, SP wil hoorzitting

Al meer dan 130 winkeliers tekenden de petitie tegen 52 koopzondagen

Het verzet tegen de instelling van 52 koopzondagen groeit snel. Meer dan 130 winkeliers tekenden de petitie en overal in de stad duiken protestposters op. SP-fractieleider Ron Meyer: "Dit signaal kan niet genegeerd worden."

Lees verder
27 juni 2013

Verzet winkeliers groeit: NEE tegen 52 koopzondagen!

Terwijl de politiek in de Heerlense gemeenteraad doof blijft voor de mening van het overgrote deel van de winkeliers (73% is volgens een onderzoek van de gemeente tegen 52 koopzondagen) groeit het verzet buiten het gemeentehuis. Inmiddels heeft de SP tientallen e-mails ontvangen van bezorgde winkeliers en hingen meer dan 100 van hen al de actieposter achter het raam van hun winkel. Aanstaande dinsdag valt de beslissing in de gemeenteraad, tot die tijd blijven de Heerlense ondernemers in actie!

Lees verder
23 januari 2013

Schouder aan schouder voor de thuiszorg

Het kabinet wil 75% van de huishoudelijke hulp in de thuiszorg wegsnijden. Dit betekent dat in Parkstad de zorg voor 3000 mensen in gevaar komt, dat gaat dan om ruim 2000 thuiszorgers. Met steun van de SP komen de thuiszorgers nu in actie. Alleen al in de eerste week werden bijna 2000 handtekeningen opgehaald.

Lees verder
8 januari 2013

Een binnenbrand bij de brandweer?

De Brandweer in Zuid-Limburg wordt samengevoegd tot 1 brandweerkorps. Dat biedt verschillende voordelen (in kosten van materieel bijvoorbeeld) maar levert ook problemen op. Helaas is de samenvoeging namelijk ook een bezuiniging.

Lees verder
26 november 2012

Wethouders naar thuiszorg-protest

Wethouders Riet de Wit en Peter van Zutphen gaan dinsdag 27 november naar een protestmanifestatie in Utrecht tegen de aangekondigde bezuinigingen op de huishoudelijke zorg via de WMO.

Lees verder
3 oktober 2012

Licom: Het gaat om de mensen!

Afgelopen week werd onze regio opgeschrikt door het bericht dat de financiering van de tekorten van SW-bedrijf Licom door de 11 betalende gemeenten zou zijn stopgezet. Schokkend nieuws natuurlijk voor iedereen met hart voor de meer dan 4500 mensen die bij het bedrijf werken. Geheel onverwacht kwam het bericht echter niet. Bovendien kan dit het moment worden waarop de gemeentes weer de regie over de uitvoering van de Wet Sociale Werkvoorziening naar zich toe trekken.

Lees verder
1 augustus 2012

"Minister Leers blind voor situatie Syrie"

In Heerlen, in de berm bij het asielzoekerscentrum Imstenrade, is een groep van 15 Syrische vluchtelingen sinds 27 juli in hongerstaking. Als slachtoffer van de gewelddadigheden in hun land, waar we dagelijks beelden van zien, zijn zij naar ons land gevlucht. Raadslid Wim van Kempen ging bij hen op bezoek en hoorde hun verhalen.

Lees verder
2 juli 2012

Licom: integer en transparant met gemeenschapsgeld?

Al langere tijd was duidelijk dat het bij Licom foute boel was. Kranten schreven erover, acties werden in gang gezet en de SP stelde geregeld vragen hierover aan het college. Daarnaast kreeg de SP zoveel opmerkingen en klachten van medewerkers over Licom binnen dat een eigen onderzoek gestart werd. Op basis daarvan werd een rapport geschreven. Helaas mocht dat niet baten. De resultaten van Licom gingen verder achteruit en de gemeente moest alsmaar meer extra geld besteden om het bedrijf en haar medewerkers vlot te houden.

Lees verder
18 mei 2012

Gevolgen val kabinet-Rutte voor arbeidsgehandicapten

Het kabinet Rutte is gevallen; door de Kunduzcoalitie is een nieuw bezuinigingsplan afgesproken met daarin een andere aanpak dan die van de gevallen rechtse coalitie. Dat de SP zich ook hierbij vragen stelt moge duidelijk zijn. Echter: voor een aantal voor Heerlen belangrijke zaken zoals de sociale werkvoorziening, hebben deze nieuwe bezuinigingsvoorstellen mogelijk een grote invloed. Dat is de reden waarom we vragen hebben gesteld over de gevolgen van deze gebeurtenissen voor de sociale werkvoorziening in Parkstad.

Lees verder

Pagina's

U bent hier