h

SP maakt zich zorgen om WK Wielrennen

14 augustus 2011

SP maakt zich zorgen om WK Wielrennen

De Heerlense SP maakt zich zorgen om de kostenoverschrijding van het WK Wielrennen. Zo'n 400 dagen voor de start van het WK Wielrennen is gebleken dat de organisatie een financieel beroep heeft gedaan op minstens 1 gemeente. In 2010 wees de SP al op de extreem rooskleurige financiele onderbouwing van het evenement. De SP wil van het Heerlense College van B&W weten of er ook een beroep op Heerlen is gedaan.

"400 dagen voor het startschot kent de organisatie van het WK Wielrennen kennelijk financiele problemen. Het lijkt erop dat de organisatie heeft aangeklopt bij de gemeenten. Dat is zorgelijk en zegt waarschijnlijk wat over de rooskleurige veronderstellingen waarmee de financiele bijdrage van een gemeenten zijn binnengehaald." zegt SP-fractievoorzitter Ron Meyer.
Meyer vervolgt: "Het WK Wielrennen is een mooi evenement. Maar het bidbook en de begroting kennen zeer rooskleurige veronderstellingen. Dat is de reden waarom de SP begin 2010 tegen de Heerlense financiele bijdrage heeft gestemd. Een meerderheid van de raad dacht daar toen anders over. Nu er ruim een jaar voor de start al lijkt te worden aangeklopt bij de gemeenten voor extra geld moeten we heel alert zijn." zegt SP-fractievoorzitter Ron Meyer.
De SP vindt dat het College van Burgemeester en Wethouders van Heerlen zich duidelijk moet uitspreken: Heerlen betaalt niet mee aan kostenoverschrijdingen voor het WK Wielrennen.

U bent hier