h

Ketting van solidariteit reist naar Den Haag

16 september 2011

Ketting van solidariteit reist naar Den Haag

Leden van het Actiecomite Respect voor de Sociale Werkvoorziening Parkstad hebben samen met SP-ers inmiddels een Ketting van Solidariteit van meer dan 500 meter aan werkhandschoenen verzameld. Zaterdag is de Ketting in de stad en maandag reist deze naar een landelijke demonstratie in Den Haag.

"Er gebeuren grootse dingen in Heerlen! Leden van het actiecomite staan al drie maanden wekelijks in de binnenstad om voorbijgangers te vertellen over de gevolgen van de bezuinigingen voor mensen met een arbeidshandicap. Dat heeft tot nu toe 2500 werkhandschoenen opgeleverd; samen ruim 500 meter. Een fantastisch resultaat!" stelt het Heerlense SP-raadslid en lid van het actiecomite, Dominique Ducornez.

"Dit onderwerp spreekt mensen aan omdat iedereen wel iemand kent die bij Licom werkt. Maar we zijn er nog niet. De Ketting van Solidariteit moet langer worden; we verwachten in dit tempo de 1000 meter snel te bereiken. Zo maken we duidelijk dat heel veel burgers het ?cht niet eens zijn met de door dit rechtse kabinet aangekondigde maatregelen." vervolgt hij.

De komende tijd zullen daarom op verschillende plaatsen in het land acties tegen de bezuinigingen gehouden worden. De eerste daarvan vindt aanstaande maandag, 19 september, plaats. De dag voor Prinsjesdag. De dag voor het bekendmaken van nog meer asociale plannen om het begrotingstekort te bestrijden. Velen, waaronder de SP, vinden dat er andere oplossingen zijn. Om hieraan een stem te geven, zullen er aanstaande maandag ook vanuit Parkstad bussen met vakbondsleden, partijleden en sympathisanten naar den Haag vertrekken om er hun ongenoegen met de plannen te tonen aan de regering en haar leiders.

Ook de Ketting van Solidariteit gaat dan mee; leden van het actiecomit? zullen haar met trots in den Haag tonen.

Omdat deze aftrap op 19 september aandacht verdient zullen op zaterdag 17 september zowel leden van het actiecomite als SP-ers uit Heerlen schouder aan schouder in de stad staan om de Ketting van Solidariteit hand over hand te laten groeien.

Meer informatie via heerlen@sp.nl, Dominique Ducornez (06-44784122) of David van den Broek (06-21600620).

U bent hier