h

Radioreportage NOS-journaal: De SP bestuurt

23 januari 2012

Radioreportage NOS-journaal: De SP bestuurt

De SP is de grootste partij? volgens de peilingen. Dat is voor Nederland nieuw, maar niet voor Heerlen. Daar staat de SP al aan kop en draagt de partij met twee wethouders bestuursverantwoordelijkheid.

Vanmorgen bracht het NOS-journaal een bezoek aan Heerlen om verslag te doen vanuit een stad waar de SP al jarenlang met succes bestuursverantwoordelijkheid draagt. Gesproken werd met ons aller Ben Tarici en met SP-wethouders Riet de Wit en Peter van Zutphen over de SP in het stadsbestuur en in de buurten.

De gesprekken gingen onder andere over het drugsverleden van Heerlen en hoe de stad - ondanks grote problemen - de laatste jaren is opgestaan en zich heeft ontwikkeld tot een stad van vooruitgang, trots en optimisme. Zowel Heerlenaren zelf, als bedrijven en andere organisaties hebben een groeiend vertrouwen in de stad waar de SP al jarenlang de grootste partij is. Daarover werd ook gesproken met raadsleden Ron Meyer en Jordy Clemens.

De raadsleden Ron Meyer (tevens bestuurder bij FNV bondgenoten, we kennen hem van de acties door de schoonmakers) en Jordy Clemens (met zijn 25 jaar het jongste SP-raadslid) zijn ook blij met de laatste opniniepeilingen. Emile Roemer (vrijdagavond in Heerlen!) zegt zelf: het zijn maar peilingen. Toch geeft het de SP-ers een goed gevoel.

Vroege vogels hebben vanochtend deze uitzending al kunnen beluisteren, maar voor hen die dat niet hebben kunnen doen is de volledige reportage terug te luisteren via de website van de NOS...

U bent hier