h

Gelijke monniken, gelijke kappen

9 april 2012

Gelijke monniken, gelijke kappen

Een deel van de gemeenteraad bedrijft ouderwetse vriendjespolitiek bij het parkeerbeleid over de ruggen van Heerlenaren en kerkbestuur.

Het Pancratiusplein is de afgelopen jaren een prachtig plein geworden. Op een zonnige middag (zelfs in maart) zit het plein gezellig vol met mensen die er iets drinken, skaten of gewoon een praatje maken. Dit succes is mede te danken aan het autovrij maken van het plein, voor iedereen. Dat is eerlijk en zorgt voor een duidelijkheid. Maar volgens sommige Heerlense politici zijn sommigen meer gelijk dan anderen...

De afspraak was dus heel duidelijk: in principe mag niemand op het Pancratiusplein parkeren. Uitzonderingen voor leveranciers van de zaken rondom het plein, voor bruiloften en begrafenissen en zelfs voor de wekelijkse kerkdienst bevestigen daarbij de regel. Toen het kerkbestuur echter steeds meer wou (permanente parkeerplaatsen) schoot een deel van de Heerlense gemeenteraad (CDA, Groenlinks, VVD, Leefbaar Heerlen, TROTS, HartLeers) in een ouderwetse KVP-reflex: clientelisme en vriendjespolitiek.

Wat de SP betreft hebben we met zijn allen duidelijke regels afgesproken: niet parkeren op het plein. Dat daar uitzonderingen op worden gemaakt voor leveranciers en kerkgangers is geen enkel probleem, maar een uitzondering maken voor een bepaalde groep omdat die toevallig bij je aanklopt is een goedkope manier van politiek bedrijven. Temeer omdat voorgenoemde partijen al lang wisten dat hun opzet nergens toe zou leiden: ze houden het kerkbestuur en de burgers van Heerlen bewust voor het lapje.

U bent hier