h

Oude Lindestraat

11 mei 2012

Oude Lindestraat

De SP vindt het belangrijk om mensen te betrekken bij beslissingen in onze buurten en stad. Grote en kleinere beslissingen.
De gemeenteraad van Heerlen heeft unaniem besloten een parkeerplaats in de Oude Lindestraat toe te staan. Voordat de SP instemde, gingen de SP-raadsleden Sedai Bayraktar en Piet Brauer langs de deuren in de Oude Lindestraat. Een meerderheid van de aanwezige bewoners bleek weinig bezwaar te hebben tegen de parkeerplaats. De SP heeft in de gemeenteraad desondanks aangedrongen en afgedwongen dat er rekening wordt gehouden met de zorgen van buurtbewoners.

Onderzoek
De SP heeft de helft van de bewoners van de Oude Lindestraat deur-aan-deur gesproken. Een meerderheid van de mensen gaf te kennen weinig bezwaar te hebben tegen de parkeerplaats. Een (behoorlijke) minderheid is tegen de aanleg van een parkeerplaats. Voor- en tegenstanders maken zich zorgen om eventuele verkeersoverlast. Ook vrezen bewoners dat de parkeerplaats door anderen dan alleen medewerkers van de kantoorpanden gebruikt zal worden.

Toezeggingen
In reactie op vragen van de SP is duidelijk geworden dat er rekening gehouden wordt met enkele zorgen van de bewoners. Wethouder Braeken gaf aan dat de parkeerplaats wordt afgesloten en alleen voor het personeel van de kantoorpanden toegankelijk zal zijn. Ook zal de parkeerplaats in het weekend leeg blijven. De ingang zal bovendien toegankelijk worden voor de hulpdiensten. Ook wordt er een oplossing bedacht om te voorkomen dat de koplampen van auto?s de woningen in schijnen. De wethouder gaf verder aan dat de medewerkers van de kantoorpanden nu al in de wijk parkeren. De parkeerplaats kan een oplossing zijn voor een bestaand probleem. Hoe dan ook zal het aantal verkeersbewegingen ruim binnen de toegestane grenzen zal blijven.

De SP vindt het belangrijk om de opvatting van de buurt te peilen en de unanieme beslissing van gemeenteraad te delen. De SP staat open voor uw suggesties, opmerkingen, ideeen en vragen.

U bent hier