h

PASSART en de KROON OP JARENLANGE ACTIE

9 september 2012

PASSART en de KROON OP JARENLANGE ACTIE

HEROPENING PANDEN PLATAANPLEIN IS KROON OP HET WERK!
ACTIEVOEREN LOONT!


fotobron: @WaPassart

Nog niet zo heel lang geleden, leek een groot deel van de authentieke Mijnwerkersbuurt Oude Passart tegen de vlakte te gaan. De dichtgetimmerde huizen aan de rand van het Plataanplein waren al opgegeven. Jarenlange actie van moedige buurtbewoners maakte echter het onmogelijke mogelijk.

Vandaag werden de tot voor kort dichtgetimmerde panden aan het plein heropend. SP-wethouder Riet de Wit mocht de officiele heropening volbrengen. De opening van de panden aan het Plataanplein betekent dat het Hart van de oude mijnwerkersbuurt behouden en versterkt wordt.

De SP feliciteert de Oude Passart. Tientallen Heerlense SP'ers, en landelijke prominenten als Emile Roemer en Jan Marijnissen, steunden de acties van de buurt.

Ooit zag het in de Oude Passart zo uit.

En dus kwam de buurt in actie.....

Naar Woonpunt....

Met Ansichtkaarten, vurige pleidooien van de senioren en creatieve liefde voor de Passart van de junioren....

Tomatensoep en Emile....


foto's: SP Heerlen en Oudepassart.nl

De heropening is de kroon op het werk van buurtbewoners die knokten voor hun buurt. Met acties, ansichtkaarten, toekomst-rapporten,Emile Roemer op bezoek en nog veel meer. Een buurt met een bijzondere samenhang.
Janine, Franco, Ron, Jan, Fred en de rest van de buurt: ga zo door en inspireer Heerlen met jullie vastberadenheid en mooie succes! Jullie zijn een prachtig voorbeeld van saamhorigheid en trots.

Samenleven kun je niet alleen.

U bent hier