h

Steeds meer kleur voor Heerlen...en iedereen mag het zien!

24 november 2012

Steeds meer kleur voor Heerlen...en iedereen mag het zien!

Een fragment van de muurschildering aan de zijkant van het Betahuis (aan de Bongerd)

In Heerlen verschijnen ze steeds vaker, op steeds verrassender plekken en de 1 nog mooier dan de andere. De SP is ontzettend enthousiast over alle muurschilderingen die zowel in ons centrum als in de wijken verschijnen. En we worden op onze wenken bediend: in reactie op vragen van SP-raadslid Jordy Clemens bleek afgelopen week dat er zaterdag alweer een nieuwe schildering bijkomt, op de Heerlerbaan dit keer.

In diezelfde commissievergadering vroeg Clemens ook naar een oude wens van de SP: het zichtbaar maken van de stadswal in Heerlen-centrum. Deze beschermingswal liep in de middeleeuwen ongeveer langs plek waar nu het Pancratiusplein ligt. Wethouder Braeken (PvdA) gaf aan dat de stadswal ook hem aan het hart gaat (hij diende als raadslid samen met SP'er Ron Meyer een motie erover in) en dat hij de komende tijd extra aandacht zal schenken aan deze 'simpele' manieren om erfgoed toegankelijker te maken.

De SP vindt dat voor zowel cultuur als historisch erfgoed moet gelden dat iedereen ermee geconfronteerd moet kunnen worden, juist tijdens het winkelen of uitgaan. Ons? erfgoed is immers van alle Heerlenaren!

U bent hier