h

LAAT HET GELD NIET REGEREN!

26 september 2013

LAAT HET GELD NIET REGEREN!

Over de kwestie RKVV Heksenberg

Sommige Heerlense gemeenteraadsleden willen vrij baan voor vriendjespolitiek en een rijke geldschieter die voetbalvelden wil kopen. Zij willen zelfs goede en betrouwbare wethouders wegsturen. Gaat het Geld weer regeren in Heerlen? Niks daarvan, zegt de SP!

"Het kan niet zo zijn dat iemand met een zak geld bepaalt waar sport- en andere voorzieningen komen. Het mag niet uitmaken of een club of wijk rijk of arm is."
SP-voorzitter Ron Meyer..............

Wat is er aan de hand?
De gemeenteraad nam in 2011 een zeer breedgedragen democratisch besluit over de Heerlense voetbalaccommodaties: minder maar wel betere velden en sterkere verenigingen verspreid over de hele stad. Daar had de Heerlense voetbalwereld namelijk zelf jarenlang om gevraagd. De gemeenteraad besloot tot sluiting van de accommodaties waar het minst gebruik van werd gemaakt. De betrokken clubs (VKC, Mariarade en Heerlen-Sport) vonden een succesvolle oplossing. Daardoor konden en kunnen de overige accommodaties met kunstgras verbeterd worden. Ook sprak de gemeenteraad zich in ruime meerderheid uit tegen een motie voor het privatiseren van voetbalvelden. De Heerlense voetbalvelden zijn namelijk van iedereen. Nu een rijke geldschieter van voetbalclub Heksenberg opduikt, krijgen sommige gemeenteraadsleden plotseling toch slappe knieen. Zij willen verschillende spelregels toepassen afhankelijk van of je wel of geen suikeroom hebt. De SP vindt dat onbetrouwbaar en onrechtvaardig.

"Het kan niet zo zijn dat iemand met een zak geld bepaalt waar sport- en andere voorzieningen komen. Het mag niet uitmaken of een club of wijk rijk of arm is."
SP-voorzitter Ron Meyer

Daarom hekelt de SP de opstelling van een deel van de gemeenteraad van Heerlen:

"Heerlen werd in het verleden vaak gegijzeld door politici die de belangen van kleine groepen voor het algemeen belang plaatsten. Zo kun je een stad niet vooruit brengen."

De SP blijft knokken voor een rechtvaardige stad met dezelfde spelregels voor iedereen. Ongeacht hoe rijk of arm je bent. De SP houdt een rechte rug voor het algemeen belang.


Waarom was, is en blijft de SP tegen de verkoop van de accommodatie van RKVV Heksenberg aan een rijke geldschieter?

- Het is onbetrouwbaar: politici die eerst een besluit nemen maar vlak voor de verkiezingen zwichten voor een zak geld.
- Het is onrechtvaardig: voor de andere clubs (Heerlen-Sport, Mariarade en VKC) die zich wel neergelegd hebben bij de democratische keuze!
- Het is onhoudbaar: als de ene geldschieter zijn zin krijgt, willen anderen dat ook. Nu akkoord gaan, betekent dat straks alles te koop is.

Houdt de voetbalclub Heksenberg anders op te bestaan?
Nee! Er zijn al langer meerdere opties. Een daarvan is: zelfstandig in de buurt Heksenberg doorgaan op de mooie kunstgrasvelden van Pronsebroek. De gemeente heeft de club al ruim een jaar geleden aangeboden daar met z'n 3 seniorenteams (de club heeft geen jeugdteam) een eigen kantine en een eigen (kunstgras)veld te gebruiken.


Meehelpen? Sluit je aan! Mail naar heerlen@sp.nl of bel met 045-5725777

U bent hier