h

MSP wil buurtsuper en pinautomaat, geen Vogelaarshow meer!

10 september 2013

MSP wil buurtsuper en pinautomaat, geen Vogelaarshow meer!

"De teleurstelling is niet ontstaan door wat er wel gebeurd is, maar door wat er beloofd is, maar nog niet is waargemaakt. De vijvers en de woningen moesten worden opgeknapt. En zonder seniorenwoningen hadden mensen niet kunnen blijven wonen. De SP wil dat het opknappen van MSP wordt afgerond, maar dan wel met eerlijke plannen. Geen Vogelaarshow meer!"
SP-fractievoorzitter Ron Meyer.

Op initiatief van SP-fractievoorzitter Ron Meyer is er in de raadscommissie lang gesproken over de buurten MSP (Meezenbroek, Schaesbergerveld en Palemig). Veel buurtbewoners van MSP maken zich zorgen over de buurtsuper die weg is en de pinautomaat die weg dreigde te gaan. MSP is een zogenaamde Vogelaar-wijk. Oud-Minister Ella Vogelaar beloofde honderden miljoenen te stoppen in wijken met problemen. Vogelaar beloofde de bewoners van MSP de hemel. "Tussen die gewekte verwachtingen en wat er nu kan, zit een wereld van verschil. Geen Vogelaarshow meer, maar eerlijke verhalen!"

De SP voerde eerder samen met bewoners actie voor behoud van de pinautomaat. De SNS wilde de pinautomaat weghalen, maar heroverweegt door de acties het behoud van de pinautomaat. Op vragen van de SP antwoordde wethouder Braeken (PvdA) dat de gemeente de SNS Bank nu 2 plekken heeft aangeboden. "Het lijkt me niet dat de SNS nu nog terug kan. Ik heb goede hoop dat de SNS Bank zijn verantwoordelijkheid neemt. Bedrijven die met miljarden gemeenschapsgeld gered zijn, hebben een maatschappelijke schuld in te lossen. Zo niet, dan maken de mensen van MSP alsnog hun dreigement waar: 'als de Buurt uit de Bank gaat, dan gaat de Bank ook uit de Buurt'" aldus Ron Meyer

De SP wees ook op de grote zorgen in de buurt over met name de verdwenen buurtsuper. SP-fractievoorzitter Ron Meyer citeerde uit een petitie van buurtbewoners die voorzien is van meer dan 800 handtekeningen. Die petitie had hij vantevoren gekregen van buurtbewoonster Marjan van den Berg.
Ook zorginstelling Meander ging de buurt in. Navraag leerde dat de Meander-enquete een vergelijkbaar beeld toonde: veel zorgen over de supermarkt, de pinautomaat en het ontbreken van een meldpunt voor klachten over rommel, overlast en leefbaarheid). Niet alleen zorgen, maar ook tevredenheid. Over het groen, over het opknappen van de vijver en over de nieuwe jongerenaccommodatie Break.

Meyer bracht naar voren dat in de afgelopen jaren maar liefst 43 miljoen in MSP is geinvesteerd. Vooral aan renovatie en opknappen van woningen en nieuwbouw van ouderenwoningen (zoals Burette). Maar ook aan het opknappen van de vijvers.

"De teleurstelling is niet ontstaan door wat er wel gebeurd is, maar door wat er beloofd is, maar nog niet is waargemaakt. De vijvers en de woningen moesten worden opgeknapt. En zonder seniorenwoningen hadden mensen niet kunnen blijven wonen. De SP wil dat het opknappen van MSP wordt afgerond, maar dan wel met eerlijke plannen. Geen Vogelaarshow meer."

Het debat eindigde met het voorstel om alles in het werk te stellen een buurtsuper terug te halen. De buurtbewoners zijn door het Heerlense stadsbestuur uitgenodigd om samen mee te denken over hoe dat kan. To be Continued....

U bent hier