h

Freerunning slaat aan in Heerlen!

7 mei 2009

Freerunning slaat aan in Heerlen!

Afgelopen dinsdagavond stond de sportzaal van Meezenbroek weer op z'n kop door de wekelijkse bijeenkomst van de enige Limburgse club voor freerunning. Bij deze typische urban sport is het de bedoeling een bepaald parcours af te leggen (buiten in de stad of in een gymzaal) en alle obstakels zo goed mogelijk te overwinnen. De Freerunners waren 1 van de 3winnaars van de 1e Jeugdprijs van Heerlen.Een delegatie SP'ers ging dinsdagavondop bezoek bij de freerunners.

Tijdens de training kregen we te zien hoe freerunners zich al rennend, springend en duikelend in een razend tempo over een opgezet parcours verplaatsen. In de tussentijd vertelde initiatiefnemer Melvin Schors ons meer over freerunning en hoe hij op het idee kwam in Heerlen een freerun-club op te richten.

Het mooie van freerunning is dat je zonder hulpmiddelen de beste weg langs allerlei obstakels moet zien te vinden, je bent dus sportief bezig maar moet ook creatief zijn. De sport is via het internet, met name videosite Youtube, uit Frankrijk komen overwaaien naar Nederland en wordt ook hier steeds bekender. En waarom ook niet?! Freerunning is een gezonde bezigheid en het laat je zelfvertrouwen groeien, en dat is precies waarom freerunning zo goed bij Heerlen past!

Jongeren doen namelijk mee in onze stad en deze club is daar een goed voorbeeld van. De club is er gekomen doordat de jongeren een idee hadden om de stad beter te maken en hiermee aan de slag gingen. Bijvoorbeeld door mee te doen aan de Jeugdprijs van Heerlen en daarmee succesvol een subsidie in de wacht slepen. En terecht zo blijkt nu: de groep freerunners groeit snel en er is zelfs al een demogroep. Wij houden de lezers van deze site natuurlijk op de hoogte van het eerstvolgende optreden!

http://www.youtube.com/watch?v=W_HmRAQeAxQ[/youtube]
Klik op het plaatje om een filmpje te bekijken!

Ook nieuwsgierig naar freerunning? Of zin gekregen om mee te gaan doen? De freerunners komen elke dinsdag tussen 19.00 en 21.00 uur bij elkaar in de sportzaal van Meezenbroek (Meezenbroekerweg) en iedereen is welkom.

U bent hier