h

Presentatie MCP-Magazine

14 mei 2009

Presentatie MCP-Magazine

Als je niks doet, gebeurt er ook niks!
Carboon-leerling en MCP-redactielid Wilson in zijn slotrede

Vandaag vond de presentatie plaats van de 2e editie van het MCP-Magazine. Het magazinetoont gewone-mensen-verhalenvan samenleven met meerdere achtergronden. Bijzonder is dat MCP wordt gemaakt door jongeren. Zij wonnen de derde prijs bij de 1e Jeugdprijs van Heerlen. Onder andere de SP'ers Jennifer Stassen en Ron Meyer waren aanwezig. Ook wethouder Peter van Zutphen kwam nog even langs.

Meyer was samen met PvdA'er Barry Braeken initiatiefnemer van de Jeugdprijs. Meyer was vol lof over de manier waarop de jonge redactieledenhun ideen verwezenlijkt hebben. "Veel jongerenblijven aan de zijlijn staan, daardoor laten zij desamenleving aangrijze hoofden.En datterwijl betrokkenheid van jongeren zo nodig is. Als je wat wil, moet je ervoor vechten!"

Over MCP zei Meyer: "Vroeger was er sprake van overdreven politieke correctheid en mochten problemen niet benoemd worden. Nu is de sfeer in de maatschappij volledig omgeslagen en is multicultureel voor velen helaaseen lelijk woord geworden. In de tijd laten jullie juist de andere kant zien. Jullie proberen demaatschappelijke discussie weer in balans te brengen.Dat s benvloeding door jongeren!"

U bent hier