h

PvdA in Staten: hartstikke Nuts!

17 januari 2009

PvdA in Staten: hartstikke Nuts!

De PvdA in het Limburgs Parlement legt de oproep van PvdA-Tweede Kamerlid Diederik Samson naast zich neer om tegen de overname te stemmen van Essent door het Duitse energiebedrijf RWE. De Limburgse PvdA-'ers steunen juist het voorstel dat nu op tafel ligt.

Ze vinden - in tegenstelling tot Samson - dat verkoop van Essent niet voorbarig en onverstandig is. Ook stelt de provinciale PvdA-fractie dat het beeld dat RWE een milieu-onvriendelijke stroomproducent is, veel te negatief is. Bovendien is afgesproken dat de geplande investeringen van Essent in duurzame energie gewoon doorgaan. Verder komt de kritiek van de Tweede Kamerfractie te laat want al in juni is het principe-besluit genomen dat Essent zou worden verkocht, aldus de PvdA in het Limburgs Parlement.
Bron: www.ld.nl

Dat de Pvda in de Provinciale Staten van Limburg aan de leiband van het CDA loopt, was al langer duidelijk. Dat er in de Provinciale Staten geen enkel onderscheid meer is tussen de 2 is nu echter hartstikke duidelijk. De Pvda in de Provincie wil middenin de kredietcrisis- veroorzaakt door uitgeholde maatschappelijke controle en invloed en het heilige geloof in de vrije markt- invloed op de energievoorziening in de uitverkoop doen. En dat terwijl je van een zichzelf sociaal-democratisch noemende partij het tegenovergestelde zou verwachten.

Wat dat betreft, lijkt het er sterk op dat de Pvda in de Staten nog veel kan leren van de Pvda in Heerlen!

De Pvda in Provinciale Staten van Limburg: ze zijn NUTS!

U bent hier