h

SP: Prijsstijging Regiotaxi onacceptabel

23 april 2009

SP: Prijsstijging Regiotaxi onacceptabel

SP:prijsverhoging van 70% Regiotaxi is onacceptabel!

De SP inHeerlen is geschrokken van het bericht dat Veolia het tarief voor de regiotaximet 70%wil gaan verhogen. De SP vreest dat Veolia een scherpe inschrijving om de opdracht voor Regiotaxi te verkrijgen nu via extreme prijsverhogingen probeert terug te verdienen. De SP is niet onder de indruk van het argument dat uitgaanspubliek de prijsstijging veroorzaakt. "Veolia heeft dat nooit onderbouwd!" zegt SP'er Ger Meesters.

SP-raadslid Ger Meesters: "Veolia heeft nooit eerder gesteld of onderbouwd dat disco-gangers de grote gebruikers zouden zijn van de Regiotaxi. Noch in de klankbordgroep noch in de stuurgroep waar Veolia zaken bespreekt, is dat aan de orde geweest. Plots is er een prijsverhoging van nota bene 70%. Onacceptabel, want die treft vooral ouderen die op plekken wonenwaar geen OV komt en anderen zonder indicatie die goede redenen hebben om met de Regio-taxi te reizen."

Meesters is 'not amused' doordeoverval-tactiek van Veolia. Hijvermoedt dat'disco-gangers' niet de ware reden zijn. "Ik heb sterk de indruk dat Veolia de gevolgen van de extreme marktwerking probeert terug te verdienen. Ze hebben extreem scherp ingeschreven en wentelen dat nu af op reizigers door de prijzen te verhogen."
Hij vervolgt: "Wij hebben al tig keer gevraagd naar een specificering van het gebruik van de Regiotaxi. We hebben die onderbouwing nooit gekregen.Totdat die er is, geloof ik helemaal niets van dit soort cowboy-verhalen als grondslag voor zo'n extreme prijsverhoging. Sterker nog: ik vraag me af wanneer de maat voor de Provincie en de gemeente vol is met dit soort ongefundeerde fratsen van Veolia."

Zowel in Heerlen als in Provinciale Staten heeft de SP het thema op de politieke agenda gezet. Hier tref je de schriftelijke vragen

U bent hier