h

SP: de Heerlense agent aan het woord!

21 december 2009

SP: de Heerlense agent aan het woord!

SP-rapport: Heerlense agenten willen meer de straat op!
Kabinet wil 190 miljoen bezuinigen, politieagenten vrezen veiligheid en werkdruk

De SP heeft onderzoek gedaan naar de omstandigheden waarin politieagenten hun werk verrichten. Uit het rapport De Agent aan het woord blijkt onder andere dat 9 op de 10 agenten naar eigen zeggen onvoldoende aanwezig is in de buurt. Van de Heerlense agenten vindt 80% dat de korpsleiding niet weet wat er op straat gebeurt en klaagt zon driekwart over te hoge werkdruk, falende informatiesystemen, bureaucratie en slecht materiaal. Het Kabinet Balkenende wil desondanks 190 miljoen euro bezuinigen. De SP roept het Heerlens College op alle sirenes te laten loeien richting het Kabinet Balkenende.

In Heerlen weten we als geen ander dat veiligheidsproblemen niet weggaan door ze voor je uit te schuiven! En al helemaal niet door doof te zijn voor de mensen die het werk doen. zegt SP-fractievoorzitter Ron Meyer. Hij vervolgt: Uit ons onderzoek blijkt dat politie-agenten niets liever willen dan meer op straat zijn. Ze verzuipen in bureaucratie, bonnetjesschrijverij en werkdruk. En nu willen Balkenende en Terhorst ook nog eens 190 miljoen euro bezuinigen. Wij willen dat de Burgemeester alle sirenes richting het Kabinet laat loeien.

De SP heeft het Heerlens College de resultaten van het onderzoek overhandigd. De SP heeft het College gevraagd te reageren op De agent aan het woord en bij het kabinet direct de alarmbel te luiden. HIER vind je de schriftelijke vragen.Ook wil de SP van het College weten welke gevolgen de bezuinigingen van Terhorst voor de politie in Heerlen en Zuid-Limburg hebben.
Agenten met vragen of opmerkingen kunnen hier terecht: politie@sp.nl of heerlen@sp.nl

UPDATE- 30 december 2009: hier zijn ook de resultaten van het onderzoek voor Zuid-Limburg te vinden.

Opvallende zaken van Heerlense agenten:

71 % Materiaal is niet op orde
77 % Informatiesysteem is niet op orde
80 % Korpsleiding weet niet wat er speelt op de werkvloer
93 % Politici hebben onvoldoende kennis van problemen op werkvloer
61 % Kan de burger niet de kwaliteit bieden die profess. verantw. vereist
64 % Capaciteit wordt steeds minder
74 % Bureaucratie neemt toe
71 % Krijgen steeds meer taken

Opmerkingen Heerlense agenten:
Over blauw op straat:
Meer politie op straat zowel overdag als het 's nachts. Als ik zie dat wij vroeger met 8 politie wagens op straat waren s nachts en nu nog maar met twee dan vraag ik het mij af waar dit toe moet leiden.

Een wijkagent met zijn werk voor 100% in zijn wijk kunnen uitvoeren en niet een lager percentage!!!!

Ik kan zelf gemiddeld 20 tot 30 % van mijn tijd aan de wijk besteden, terwijl dit mijn hoofdtaak is.

Over het beleid van het Kabinet Balkenende:
Walgelijk. Hoe kun je verkopen dat een Bank die zichzelf naar de kloten geholpen heeft en miljarden steun krijgt van de overheid en dat de politie 190 miljoen moet bezuinigen en dan toch de samenleving veiliger moet houden? Criminelen zitten niet in de bajes maar in het kabinet.

De politie is langzaam aan een ondergeschoven kindje aan het worden die door hun bonnen een leuke cent in de staatskast brengt.

Welk beleid. Ik kan geen duidelijke visie ontdekken, wij gaan voor meer veiligheid maar gaan wel 190 miljoen besparen. Deze besparing kost de maatschappij het veelvoudige.

Administratieve rompslomp, politiek gemiereneuk.

Over de motivatie:
Nog steeds het werk met hart en ziel doen. Mensen die bij de politie zitten zijn allemaal beroepsidioten. Anders zou je dit werk voor geen ter wereld meer willen doen. Je laten uitschelden, spugen op je slaan naar enz. dank je wel.

Mijn motivatie haal ik uit het feit dat ik geloof dat 95 % van de Nederlandse bevolking goede mensen zijn, die gewoon in een veilig land willen wonen.

U bent hier