h

Volle Brabanthallen willen werk, geen armoede!

28 november 2010

Volle Brabanthallen willen werk, geen armoede!

Ruim 1500 mensen, waaronder twee volle bussen uit Heerlen, kwamen zaterdag naar de manifestatie Armoede werkt niet in de Brabanthallen in Den Bosch. Al direct na aanvang werden tussenwanden verwijderd om de zaal groter te maken; de belangstelling voor de actie overtrof alle verwachtingen. PvdA-leider Job Cohen, FNV-voorzitter Agnes Jongerius en Ad Poppelaars, directeur van de CG-raad steunden de actie.

Een uitgebreid videoverslag!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vrYDaQUsk2w[/youtube]

Roemer en Cohen in gesprek met een van de aanwezigen
Job Cohen: 'Ja, we doen dat samen met de SP omdat we het met elkaar eens zijn. En wat mij betreft doen alle andere partijen die dit beleid ook slecht vinden daar ook aan mee. Daarom zijn we hier. We laten zien dat mensen die in de WSW en in de Wajong zitten ook willen werken en dat we die niet afschrijven.'
.
Jan Braam werkt in de sociale werkvoorziening
1500 mensen voerden actie tegen de plannen van het kabinet Rutte om 30.000 banen te schrappen in de sociale werkvoorziening en tegen het inkomensverlies van mensen met een arbeidsbeperking. Emile Roemer: 'Dit kabinet pakt de bijstandsmoeder en alle mensen met lage inkomens door het sociaal minimum met tweeduizend euro te verlagen. Over mijn lijk, ik pas daarvoor.'

Emile Roemer
Volgens SP-leider is de bijeenkomst in de Brabanthallen 'het voorprogramma' van veel meer acties die gaan volgen: 'Gisteren was er de schreeuw om cultuur en de staking van de postbodes, vandaag maken we hier een vuist en morgen zullen we als het kabinet niet snel stopt met de laffe aanval op de banen en inkomens van gewone mensen, op ons cultureel erfgoed, op onze jongeren, met zijn allen laten zien dat wij dit niet willen en niet pikken.'

Vincent Bijlo sloot de middag op bijzondere wijze af: 'Pas als alle vooroordelen de wereld uit zijn, pas dan kunnen we de sociale werkplaatsen afschaffen.'

Meer lezen?
www.armoedewerktniet.nl

U bent hier