h

Zorg (algemeen)

5 juni 2013

Heerlens zwartste bladzijde definitief omgeslagen

Eind vorig jaar besloot de gemeenteraad van Heerlen tot sluiting de beruchte tippelzone. Jarenlang was de zone helaas nodig om ervoor te zorgen dat deze vrouwen bescherming en begeleiding konden ontvangen. Dat programma was zo succesvol dat er in 2012 bijna geen gebruik meer werd gemaakt van de tippelzone en tot sluiting kon worden overgegaan.

Lees verder
26 maart 2013

Thuiszorgers rappen tegen bezuinigingen

Enkele thuiszorgmedewerkers van Meander vonden een heel eigen manier om te protesteren tegen de desastreuze bezuinigingen op de huishoudelijke zorg. Een flitsend protest!

Lees verder
23 januari 2013

Schouder aan schouder voor de thuiszorg

Het kabinet wil 75% van de huishoudelijke hulp in de thuiszorg wegsnijden. Dit betekent dat in Parkstad de zorg voor 3000 mensen in gevaar komt, dat gaat dan om ruim 2000 thuiszorgers. Met steun van de SP komen de thuiszorgers nu in actie. Alleen al in de eerste week werden bijna 2000 handtekeningen opgehaald.

Lees verder
26 november 2012

Wethouders naar thuiszorg-protest

Wethouders Riet de Wit en Peter van Zutphen gaan dinsdag 27 november naar een protestmanifestatie in Utrecht tegen de aangekondigde bezuinigingen op de huishoudelijke zorg via de WMO.

Lees verder
18 september 2012

Stoppen met rechtse speeltje, tijd voor oplossingen!

De SP wil dat er in Heerlen niet meer gecontroleerd wordt op de Wietpas. In Maastricht nam de overlast op straat enorm toe. Nota bene de fanatiekste supporter van de Wietpas, VVD-burgemeester Hoes, voelde zich gedwongen om de Wietpas in de praktijk af te schaffen. De SP waarschuwde vele malen dat de Wietpas een geschenk voor dealers is en voor meer overlast op straat zorgt. "Het rechtse speeltje is mislukt, tijd voor echte oplossingen," zegt raadslid Jordy Clemens.

Lees verder
6 mei 2012

SP onaangenaam verrast door wegbezuinigen verloskunde

De SP is onaangenaam verrast door het bericht dat de 3 ziekenhuizen (Maastricht, Sittard-Geleen en Parkstad) in Zuid-Limburg serieus nadenken over een fusie van de verloskunde. De ziekenhuizen zeggen dat het niet rendabel is om op 3 plaatsen acute verloskunde overeind te houden.

Lees verder
18 april 2012

Heerlen sociaalste gemeente van Nederland

De gemeente Heerlen is de sociaalste stad van Nederland. Dat blijkt uit de Lokale monitor Werk, Inkomen en Zorg 2012 van de FNV, een tweejaarlijks onderzoek naar sociaal beleid bij gemeenten.

Lees verder
14 februari 2012

Heerlen: stad van het nieuwe vertrouwen

Heerlen is een stad met veel problemen. Krimp, werkloosheid en de desastreuze bezuinigingen van het kabinet Rutte-Wilders-Verhagen hakken er net als in veel andere steden hard in. Maar in Heerlen (waar de SP met 8 zetels in de raad en wethouders Riet de Wit en Peter van Zutphen in het college de grootste partij is) is ook iets anders aan de hand. De stad die zich na de mijnsluitingen toch vooral het lelijke eendje voelde begint steeds meer een zelfbewuste, trotse, hippe stad te worden. Een paar voorbeelden!

Lees verder
29 december 2011

Onwaarheden over regiotaxi: van knippen-en-plakken tot erger

Dat er door de kranteneigenaren een enorme kaalslag heeft plaatsgevonden in de regionale kranten-redacties is iedere dag te merken. De Parkstad-editie van het Limburgs Dagblad is helaas steeds minder gevuld met 'eigen' regionaal nieuws en steeds meer met gekopieerde berichten uit andere regio's. In de berichtgeving rondom de regiotaxi leidt dat nu toch tot een vervelende situatie.

Lees verder
30 november 2011

Maak op 10 december een vuist tegen dit kabinetsbeleid!

De plannen van het kabinet Rutte om mensen die het al niet breed hebben de rekening van de crisis te laten betalen moeten zo snel mogelijk van tafel. Kom in actie en ga op 10 december mee naar de grote manifestatie in de Brabanthallen in Den Bosch. Voor busvervoer wordt gezorgd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier