h

Gemeenteraad en 600 bewoners: Lijn 39 moet blijven!

8 december 2010

Gemeenteraad en 600 bewoners: Lijn 39 moet blijven!

De SP is alweer enkele weken- samen met reizigers-in touw om (verdere) uitholling van het openbaar busvervoer te stoppen. Lijn 39 dreigt de dupe te worden van eenzijdig economisch denken van Veolia en de Provincie. En dat vinden inmiddels 600 buurtbewoners en een unanieme gemeenteraad van Heerlen onacceptabel. SP-raadslid Olivia Mous: "Eikenderveld, bezoekers van de woonboulevard en de Heerlense raad zeggen gezamenlijk: Lijn 39 moet blijven! De Provincie moet nu ingrijpen."

SP-raadslid Olivia Mous is resoluut. "Dit is alweer de 2e buslijn in een half jaar tijd die verdwijnt. Na de volwaardige lijn 42 moet nu zelfs de lijn 39 met het kleine busje eraan geloven. Eerder verdwenen al enkele bushaltes in de stad. Mensen raken verstoken van de bus. Veolia holt het busvervoer uit in een regio die vergrijst. Het is goed dat de mensen uit het Eikenderveld en de Heerlense gemeenteraad zich verzetten. De Provincie moet als directe opdrachtgever nu ingrijpen en lijn 39 behouden!"

Lijn 39 is volgens Veolia de tijdelijke vervanging van lijn 42. De busvervoerder wijst op de aanwezigheid van de treinverbinding met de woonboulevard. Mous vindt dat geen fatsoenlijk alternatief: "De trein is niet alleen duurder, maar de bus stopt op verschillende plaatsen. Oudere mensen uit het Eikenderveld, of mensen die naar de achterkant van de Woonboulevard willen, moeten nu een enorm stuk lopen."

De mensen in deze wijk zijn boos dat hun enige buslijn wordt opgeheven en iedereen zette dan ook graag een handtekening. Een van de bewoners: "Iedere dag reis ik met mijn dochter met de bus naar Heerlen Centrum, waar zij overstapt op de bus naar haar basisschool. Na 12 december moeten wij anderhalve kilometer lopen om op het station te komen. Iedere dag 3 kilometer lopen omdat de bus wordt opgeheven. Dat is toch belachelijk!" Een andere bewoner: "Iedere week gaan mijn vrouw en ik ontbijten bij Ikea. Na 12 december kan dat niet meer. Mijn vrouw loopt met een rollator en kan dat stuk echt niet lopen. Op deze manier komen wij nooit meer ergens."

Klik hier voor de SP-motie Lijn 39.
Wil je Lijn 39 steunen? Mail: o.mous@heerlen.nl

U bent hier