h

Heerlen zegt nee tegen WSW-afbraak Rutte

4 mei 2011

Heerlen zegt nee tegen WSW-afbraak Rutte

"Het is hoopvol dat steeds meer gemeenten ronduit nee zeggen tegen de afbraak van de WSW en de sociale en financiele rampspoed die daardoor voor de gemeenten dreigt."
SP'er Meyer over het groeiende verzet tegen de afbraak van de WSW

Een zeer ruime meerderheid van de Heerlense gemeenteraad (30 tegen 5, alleen VVD en Hart-Leers zijn voor het kabinetsbeleid) heeft op initiatief van de SP het College van Burgemeester en wethouders opgeroepen om begin juni op de landelijke bijeenkomst van de VNG (vereniging Nederlandse gemeenten) tegen de extreme bezuinigingen op de Sociale werkvoorziening te stemmen. De plannen van Rutte en co betekenen dat er in Heerlen uiteindelijk een jaarlijks tekort van 6 miljoen ontstaat op de WSW. Dat bedrag kan de gemeente zelf niet ophoesten en betekent een ramp voor duizenden mensen in de sociale werkvoorziening.

De SP is tevreden dat een grote meerderheid van de Heerlense gemeenteraad duidelijk NEE zegt tegen de afbraak van de WSW en de financiele rampspoed die de sneeuwschuiver van VVD-CDA en PVV naar de gemeenten schuift.

In Heerlen stemden VVD en Hart-Leers voor de koers van het kabinet en tegen het voorstel van de SP- die mede werd ingediend namens de Pvda, Ouderenpartij, D66 en GL.

U bent hier