h

Rode Mannetje: goed voorbeeld doet volgen!

28 oktober 2011

Rode Mannetje: goed voorbeeld doet volgen!

Het Rode Mannetje kreeg enorm veel bijval (95% van de lezers van het LD!) op straat en doorzichtige kritiek in de oude kaasstolp. Het verzet tegen exorbitante beloningen is echter succesvol. De graaicultuur aan de top van ziekenhuizen, scholen, thuiszorginstellingen en andere publieke bedrijven is nog lang niet gebroken, maar vertoont wel de eerste barstjes. Na Heerlen en Den Haag (nota bene een VVD-wethouder samen met een SP-raadslid) volgt nu ook Groningen. En nadat Joep Verburgt, grootverdiener bij een GGZ-instelling in Eindhoven, zijn hachje en imago redde door 10.000 euro in te leveren, rijst natuurlijk de vraag: wie volgt?

Meander-baas Meijerink voorlopig nog niet. Hij voelt in ieder geval wel de drang om uit te leggen dat hij geen Zakkenvuller is. De drang is zo groot dat Meijerink een column schreef in het personeelsblad met de kop: ZAKKENVULLERS. Meijerink legde uit niet aan de Balkenendenorm te hoeven voldoen (Joep Verbugt dacht daar anders over!) en slechts "iets meer inkomen" gekregen te hebben: 6%.
Dus, opdat we het weten: Jos Meijerink vindt dat Jos Meijerink geen ZAKKENVULLER is.

In Heerlen kort het College van B&W volgens de coalitie-afspraak en na wat druk van het Rode Mannetje iedere gesubsidieerde instelling met bestuurders die een inkomen boven de Balkenendenorm ontvangen. In Den Haag werd zoiets soortgelijks afgesproken. Als alle overheden die bijvoorbeeld Meander subsidieren Heerlen zouden volgen, dan zou Meijerink zijn teveel ontvangen loon volledig op de subsidie ingehouden zien. Interessant is inmiddels ook de vraag: wie van die bestuurders is een PvdA-lid? Volgens PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen zouden die leden namelijk geroyeerd moeten worden.

Ongetwijfeld door de successen elders, spreekt men ook in Groningen van een salarislimiet. Terecht. Want afspraken zijn er ook voor vorstelijk beloonde topbestuurders van ziekenhuizen, scholen en thuiszorginstellingen!
'Salarislimiet bij subsidie'

GRONINGEN. In de gemeente Groningen wordt een salarislimiet ingesteld voor medewerkers van instellingen die worden gesubsidieerd. De limiet voor topfunctionarissen ligt op 193.000 euro, aldus RTV Noord.

Het gemeentebestuur voert hiermee een initiatiefvoorstel van de SP en de PvdA uit. Bron: telegraaf.nl

U bent hier