h

Samen voor een schone buurt

17 februari 2013

Samen voor een schone buurt

Vrieheide is van de mensen van Vrieheide. Bewoners die een schonere buurt wilden wachtten daarom niet op de gemeente maar trokken er zelf op uit om zwerfvuil in de Anjelierstraat en omgeving op te ruimen. De SP hielp hen.


Vorig jaar heeft de SP met verschillende wijkbewoners van Vrieheide gesproken over hun buurt. Daaruit sprongen een aantal thema's als verbeterpunten naar voren. Een daarvan was de overlast van zwerfvuil in plantsoenen en op de straten.

De SP wil de bewoners van Vrieheide graag ondersteunen bij het verhogen van het woonplezier in hun wijk. En dus trokken SP'ers samen met buurtbewoners de wijk in om zwerfvuil op te ruimen. "Je wijk verbeteren begint met kleine dingen, zoals samen opruimen. Een aantal bewoners wilde de wijk een beter aanzicht geven, en doet dat gewoon," vertelt Marianne van Oosterhout. Marianne woont in Vrieheide en is mede-initiatiefneemster van deze actie.

De SP wil dit soort initiatieven ook in andere wijken ondersteunen. Centraal daarbij staat de wil van de buurtbewoners en de gedeelde inzet: wijkbewoners en SP werken samen aan verbeteringen in de wijken. Dat kan door de inzet van de onze SchoonmaakPloeg maar er zijn legio andere initiatieven te bedenken om onze wijken te verfraaien en de samenhang van hun bewoners te vergroten.
Wordt ongewijfeld vervolgd!

U bent hier