h

Gereguleerde wietteelt maakt buurten veiliger

10 maart 2013

Gereguleerde wietteelt maakt buurten veiliger

De SP in Heerlen stelt dinsdag a.s. in de gemeenteraad voor dat de gemeente hennepteelt gaat reguleren. Heerlen zou daarmee de eerste Limburgse stad worden met zo n experiment.

"We kunnen niet langer toestaan dat de georganiseerde misdaad met brandgevaarlijke illegale plantages mensen in onze buurten in gevaar brengt, regulering van hennepteelt is een realistische oplossing voor een reeel probleem."
SP-raadslid Jordy Clemens

Het voorstel omvat een onderzoek naar de manier waarop Heerlen aan de slag zou kunnen gaan met hennepteelt onder gemeentetoezicht. Belangrijkste argument is volgens Clemens veiligheid: "illegale wietplantages vormen onder andere een enorm brandgevaar en brengen zware criminaliteit naar de buurten van onze stad."

Doordat de levering aan coffeeshops (de 'achterdeur') nog niet is gereguleerd, is deze nu nog in handen van criminelen. Regulering zou hen de wind uit de zeilen nemen en er bovendien voor zorgen dat we meer zicht krijgen op de kwaliteit en de effecten van wiet.

Op verschillende plekken in het land, onder andere in Tilburg, Eindhoven en Den Bosch, namen gemeenteraden al dergelijke moties aan. In Heerlen dient de SP de motie in samen met D66, CDA, PvdA, Stadspartij en Ouderenpartij.

Bekijk hier het item dat L1 TV over dit voorstel maakte.

U bent hier