h

Exodus

7 januari 2009

Exodus- de stemming

Het is goed dat er na vele uren discussie en vele debatten eindelijk duidelijkheid is. Na de beschamende vertoning in eerdere debatten heeft de raad zich nu uitgesproken met een ruime en absolute meerderheid. Maatschappelijke opvang heeft onze stad vooruitgebracht en dat zal voor Exodus ook gelden. Iedere Heerlenaar weet immers nog hoe onze stad er ooit uitzag.
SP-fractievoorzitter Ron Meyer na de raadsvergadering

Lees verder
19 december 2008

Dieptepunt

"Bedroevend en een dieptepunt voor de raad" zo reageerde SP-fractievoorzitter Ron Meyer op de raadsbehandeling van de kwestie Exodus. "Wij hebben alle begrip voor vrees van buurtbewoners als zij voor het eerst horen over opvang in hun buurt, maar als politici die vrees opjutten en misbruiken dan houden zij mensen welbewust en uit eigen belang voor de gek. Dat vind ik weerzinwekkend, zeker in een stad als Heerlen waar bij uitstek duidelijk werd hoe belangrijk opvang is!"

Lees verder
4 december 2008

Exodus - deel 3

In de commissie en in de Raad werd eerder al lang en uitgebreid gesproken over de eventuele vestiging van een Exodus-huis in Heerlen. Exodus vangt ex-gedetineerden en gedetineerden in hun laatste fase op en begeleidt ze bij terugkeer in de maatschappij.

Lees verder
5 maart 2008

Exodus in de Raad

Eerder werd reeds in de raadscommissie gesproken over het burgerinitiatief over de eventuele huisvesting van Exodus in Heerlen.

Lees verder
19 februari 2008

Exodus

De gemoederen lopen hoog op sinds de stichting Exodus bekend maakte dat zij een pand aan de Vrank in Heerlen wil betrekken. Ter plekke zouden jaarlijks 15 (ex-) gedetineerden via een streng programma terugkeren in de maatschappij. Exodus heeft al een tiental huizen in den lande en wil een huis voor de provincie in Heerlen vestigen.

Lees verder

U bent hier