h

Maak op 10 december een vuist tegen dit kabinetsbeleid!

30 november 2011

Maak op 10 december een vuist tegen dit kabinetsbeleid!

De plannen van het kabinet Rutte om mensen die het al niet breed hebben de rekening van de crisis te laten betalen moeten zo snel mogelijk van tafel. Kom in actie en ga op 10 december mee naar de grote manifestatie in de Brabanthallen in Den Bosch. Voor busvervoer wordt gezorgd.

Jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats moeten een deel van hun inkomen inleveren en 60.000 plekken in de sociale werkvoorziening worden geschrapt. Hierdoor zullen tienduizenden mensen achter de geraniums en in de armoede belanden of ze worden aan het werk gezet onder het minimumloon.

Chronisch zieken en gehandicapten wordt de zorg ontnomen. Zij krijgen minder zorg, maar moeten er meer voor gaan betalen. Kinderen in het speciaal onderwijs krijgen minder begeleiding en ondersteuning.

Voor kinderen die jeugdzorg nodig hebben, komt er een financiele drempel. Dit zin foute plannen en deze mensen mogen niet de rekening van de crisis betalen.

De SP organiseert samen met de PvdA, de Abvakabo, de Bijstandsbond, FNV Bondgenoten, Wajong Centraal, Platform Verontruste Ouders, Walk of Shame, Rekening Retour, Terug naar de Bossen en anderen de manifestatie 'Armoede werkt niet'.

Wat:
Manifestatie om te protesteren tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening, jonggehandicapten, bijstandsuitkeringen, passend onderwijs, de zorg etc. etc.

Wanneer:
Zaterdag 10 december 2011
van 13:00 ? 16:00 uur

Waar:
Brabanthallen in Den Bosch (Baroniehal)

Wie:
Paul de Krom (staatssecretaris Sociale Zaken),?Emile Roemer (fractieleider SP), Job Cohen (fractieleider PvdA) en Agnes Jongerius (voorzitter FNV). Presentatie: Carrie. Optredens van Spic ?n Span (swingband), Harry Slinger (van Drukwerk), Sjaak Bral (cabaretier). Daarnaast verhalen van mensen uit de sociale werkvoorziening, chronisch zieken, jonggehandicapten en bijstandsgerechtigden. Houd de website in de gaten voor meer informatie over de gasten.

Verder:
Muziek, gezelligheid, activiteiten voor kinderen, op de foto etc.

Vervoer:
Bij voldoende aanmeldingen wordt busvervoer naar de manifestatie geregeld. Aanmelden kan via het opgaveformulier voor busvervoer. U krijgt dan zo snel mogelijk een reactie.

U bent hier