h

500 handtekeningen, tientallen kaarten en een gebroken been

5 december 2010

500 handtekeningen, tientallen kaarten en een gebroken been

Dat een beter Nederland en een beter Heerlen niet vanzelf komen weet elke SP-er. Maar er zijn van die weekenden dat er meer dan doorgaans getrotseerd moet worden. Dit was zo'n weekend, met verkleumde tenen en vingers en zelfs een gebroken enkel. Maar ook 500 handtekeningen tegen het verdwijnen van Lijn 39, de verkoop van tientallen actiekaarten voor het behoud van de Oude Passart (waar enkele SP-ers het plaatselijke actiecomit? ondersteunden) en vele goede ontmoetingen. Reden temeer voor een kort verslagje!

Zaterdag ging een groep SP-ers op pad om in het Eikenderveld handtekeningen op te halen voor behoud van Lijn 39. De mensen in deze wijk zijn boos dat hun enige buslijn wordt opgeheven en iedereen zette dan ook graag een handtekening. Een van de bewoners: "Iedere dag reis ik met mijn dochter met de bus naar Heerlen Centrum, waar zij overstapt op de bus naar haar basisschool. Na 12 december moeten wij anderhalve kilometer lopen om op het station te komen. Iedere dag 3 kilometer lopen omdat de bus wordt opgeheven. Dat is toch belachelijk!" Een andere bewoner: "Iedere week gaan mijn vrouw en ik ontbijten bij Ikea. Na 12 december kan dat niet meer. Mijn vrouw loopt met een rollator en kan dat stuk echt niet lopen. Op deze manier komen wij nooit meer ergens".

"Revolutie is geen theekransje."

Het weer maakte deze actie er overigens niet gemakkelijker op. SP-er Wilma Mous gleed uit terwijl ze straat overstak en brak haar been op twee plaatsen. Direct na de val werd zij opgevangen door Iris, bewoonster van het Eikenderveld, die haar woonkamer beschikbaar stelde voor de gewonde SP-er en meteen iedereen voorzag van thee en wafels. Dank aan deze mevrouw voor haar zorgzaamheid (en getoonde solidariteit) en beterschap voor Wilma!

Al 500 mensen hebben getekend voor het behoud van buslijn 39 en u kunt nog steeds tekenen. Meedoen met deze actie kan ook! Stuur in beide gevallen een mail naar heerlen@sp.nl.

U bent hier