h

Thuiszorg

30 juli 2013

Heerlen wederom de sociaalste

Volgens het tijdschrift voor sociale vraagstukken scoren 'SP gemeenten' het beste op het gebied van armoedebestrijding en sociaal beleid. De gemeente Heerlen is volgens het tijdschrift de beste gemeente voor mensen die van een minimum moeten rondkomen. De SP is in Heerlen de grootste partij en is in het college verantwoordelijk voor het sociaal beleid.

Lees verder
26 maart 2013

Thuiszorgers rappen tegen bezuinigingen

Enkele thuiszorgmedewerkers van Meander vonden een heel eigen manier om te protesteren tegen de desastreuze bezuinigingen op de huishoudelijke zorg. Een flitsend protest!

Lees verder
23 januari 2013

Schouder aan schouder voor de thuiszorg

Het kabinet wil 75% van de huishoudelijke hulp in de thuiszorg wegsnijden. Dit betekent dat in Parkstad de zorg voor 3000 mensen in gevaar komt, dat gaat dan om ruim 2000 thuiszorgers. Met steun van de SP komen de thuiszorgers nu in actie. Alleen al in de eerste week werden bijna 2000 handtekeningen opgehaald.

Lees verder
18 april 2012

Heerlen sociaalste gemeente van Nederland

De gemeente Heerlen is de sociaalste stad van Nederland. Dat blijkt uit de Lokale monitor Werk, Inkomen en Zorg 2012 van de FNV, een tweejaarlijks onderzoek naar sociaal beleid bij gemeenten.

Lees verder
14 februari 2012

Heerlen: stad van het nieuwe vertrouwen

Heerlen is een stad met veel problemen. Krimp, werkloosheid en de desastreuze bezuinigingen van het kabinet Rutte-Wilders-Verhagen hakken er net als in veel andere steden hard in. Maar in Heerlen (waar de SP met 8 zetels in de raad en wethouders Riet de Wit en Peter van Zutphen in het college de grootste partij is) is ook iets anders aan de hand. De stad die zich na de mijnsluitingen toch vooral het lelijke eendje voelde begint steeds meer een zelfbewuste, trotse, hippe stad te worden. Een paar voorbeelden!

Lees verder
30 november 2011

Maak op 10 december een vuist tegen dit kabinetsbeleid!

De plannen van het kabinet Rutte om mensen die het al niet breed hebben de rekening van de crisis te laten betalen moeten zo snel mogelijk van tafel. Kom in actie en ga op 10 december mee naar de grote manifestatie in de Brabanthallen in Den Bosch. Voor busvervoer wordt gezorgd.

Lees verder
19 juni 2011

Protesten tegen afbraak zorg

Vanuit Maastricht rijden er bussen naar de actie in Den Haag! Meerijden?
Stuur een mailtje met uw gegevens naar maastricht@sp.nl

Lees verder
30 juni 2010

Acties helpen: geen bezuinigingen eigen bijdrage

De actie van meer dan 500 mensen op het Plein in Den Haag is succesvol geweest. De voorstellen van minister Klink om een tientje eigen bijdrage te heffen voor logopedie, ergotherapie en dieetadvisering zijn door een Kamermeerderheid tegengehouden. SP-Kamerlid Renske Leijten is blij met het resultaat: "Het blijkt dat actievoeren helpt. Nu gaan we er ook voor knokken om ook de eigen bijdrage in de GGZ van tafel te krijgen."

Lees verder
20 mei 2010

Groot succes voor SP: marktwerking uit de thuiszorg!

Agnes Kant streed gedurende haar volledige periode in de Tweede Kamer tegen de oprukkende marktwerking in de zorg. Die marktwerking blijkt steeds vaker te leiden tot meer bureaucratie, meer managers en hogere kosten. Daar tegenover staat slechtere, minder solidaire zorg. Nu, vlak voordat Kant de Kamer gaat verlaten behaalt ze alsnog een groot succes in de strijd tegen de marktwerking. Een wet van haar hand werd vandaag aangenomen:

Lees verder
19 juni 2009

SP valt binnen bij CZ met Eerste Hulp-team

De SP spreekt schande van het voorstel van zorgverzekeraar CZ. Die wil dat het Heerlense ziekenhuis Atrium fuseert met het kwakkelende luxe-ziekenhuis Orbis. Alleen dan is CZ bereid Orbis en Atrium te ondersteunen. De SP stuurde daarom vrijdagochtend een Eerste Hulp-team naar het kantoor van CZ in Sittard. "Je moet wel heel hard op je hoofd gevallen zijn, wil je dit soort uitspraken doen!" De groep SP-ers bracht bij hun bezoek dan ook pleisters, aspirines en verband mee voor de CZ-bestuurders

Lees verder

Pagina's

U bent hier