h

Schouder aan schouder voor de thuiszorg

23 januari 2013

Schouder aan schouder voor de thuiszorg

Het kabinet wil 75% van de huishoudelijke hulp in de thuiszorg wegsnijden. Dit betekent dat in Parkstad de zorg voor 3000 mensen in gevaar komt, dat gaat dan om ruim 2000 thuiszorgers. Met steun van de SP komen de thuiszorgers nu in actie. Alleen al in de eerste week werden bijna 2000 handtekeningen opgehaald.

Honderden mensen bleken bereid om ondanks de bijtende vrieskou de afgelopen week even stil te blijven staan en hun handtekening te zetten tegen de vreselijke bezuinigingen die dreigen voor de thuiszorg. Het toont dat de thuiszorg leeft en dat mensen zich zorgen maken om het grotendeels verdwijnen ervan.

PvdA-leider Diederik Samsom erkende kortgeleden dat 75% van het rijksgeld voor huishoudelijke hulp wordt wegbezuinigd. Voor Parkstad betekent het dat bezuiniging ca. 2.000 thuiszorgers en 3.000 clienten zal raken. "Als het kabinet mensen werkelijk langer thuis wil laten wonen, dan zijn thuiszorgers onmisbaar. Deze draconische bezuinigingen moeten daarom van tafel," zegt SP-raadslid Dominique Ducornez.
De SP steunt de hulpverleners in de thuiszorg van harte en staat daarom schouder aan schouder met hen.

Thema-avond
De Heerlense SP organiseert op maandag 18 februari in het Patronaat een avond over de thuiszorg. Peter van Zutphen zal er in gesprek gaan met Leo Jongen, PvdA-wethouder in Kerkrade, en Roger Ruijters, bestuurder van de thuiszorgorganisatie Meander.

U bent hier