h

Uitverkoop publieke diensten

14 februari 2012

Donderdag: samen sterk voor publiek werk!

Het kabinet-Rutte breekt met haar keiharde bezuinigingen de publieke sector steeds verder af. Een groeiende groep, of dat nou artsen, leraren, brandweerlui of gemeenteambtenaren zijn, keert zich steeds meer af van dit beleid. Het actiecomit? 'Samen Sterk' van ABVAKABO/FNV Zuid-Limburg organiseert daarom een protestbijeenkomst waar iedereen welkom is.

Lees verder
30 november 2011

Maak op 10 december een vuist tegen dit kabinetsbeleid!

De plannen van het kabinet Rutte om mensen die het al niet breed hebben de rekening van de crisis te laten betalen moeten zo snel mogelijk van tafel. Kom in actie en ga op 10 december mee naar de grote manifestatie in de Brabanthallen in Den Bosch. Voor busvervoer wordt gezorgd.

Lees verder
12 juli 2011

Waarom het pensioenplan oneerlijk is

In twee minuten tijd wordt uitgelegd waarom we geen casinopensioen moeten willen.

Lees verder
22 oktober 2010

Staking postbodes: actie verdient alle steun!

SP: "JULLIE ACTIE VERDIENT STEUN!"
Staking in Parkstad: trots op actievoerende Postbodes

Lees verder
5 augustus 2010

SP post weer bij de post

Ook vandaag werd er door SP-ers weer gepost bij de post. SP-ers spraken met vele postmedewerkers, over het uitkleden van hun beroep, intimidatie op de werkvloer en andere misstanden waar velen van hen dagelijks mee te maken hebben.

Lees verder
29 juli 2010

Red de postbode!

Vanochtend stonden in alle vroegte SP-ers aan de poort bij de vestiging van TNT in Heerlen, onder meer om met de medewerkers daar te spreken over de afbraak van het beroep van postbode en andere functies bij TNT.? Maar om echt iets te veranderen is het ook belangrijk dat de politiek in actie komt. Red de postbode!

Lees verder
21 juli 2009

SP: Geen fusie Orbis en Atrium!

De SP zet grote vraagtekens bij de garantstelling die de provincie Limburg aan Orbis wil afgeven. Aanleiding hiervan is de voorwaarde voor 'onomkeerbare samenwerking' die de provincie aan de garantstelling verbindt.

Lees verder
19 juni 2009

SP valt binnen bij CZ met Eerste Hulp-team

De SP spreekt schande van het voorstel van zorgverzekeraar CZ. Die wil dat het Heerlense ziekenhuis Atrium fuseert met het kwakkelende luxe-ziekenhuis Orbis. Alleen dan is CZ bereid Orbis en Atrium te ondersteunen. De SP stuurde daarom vrijdagochtend een Eerste Hulp-team naar het kantoor van CZ in Sittard. "Je moet wel heel hard op je hoofd gevallen zijn, wil je dit soort uitspraken doen!" De groep SP-ers bracht bij hun bezoek dan ook pleisters, aspirines en verband mee voor de CZ-bestuurders

Lees verder
17 juni 2009

CZ wil Atrium laten opdraaien voor grootheidswaanzin Orbis

Vandaag bleek dat Mike Leers, topman van zorgverzekeraar CZ, een fusie van het Heerlense Atrium-ziekenhuis en het noodlijdende Sittardse Orbis de enige optie voor de toekomst vindt. Ook zegt hij geen geld te willen steken in geplande verbeteringen aan het Atrium. De SP vindt dat totaal belachelijk: in Sittard wordt een veel te groot en veel te duur ziekenhuis neergezet en nu zou het Atrium de rekening van die grootheidswaanzin moeten betalen!

Lees verder

U bent hier