h

Verzet tegen afbraak WSW groeit

10 mei 2011

Verzet tegen afbraak WSW groeit

De SP heeft de afgelopen 3 weken in Parkstad bovendien een grote WSW-enquete georganiseerd. Ruim 300 mensen deden mee en vulden een uitgebreide enquete in. "Dat is een enorm aantal, gezien de omvang van de enquete. Veel mensen maken zich zorgen. Ze zijn bereid in verzet te komen," zegt SP-er Dominique Ducornez. Het Wetenschappelijk Bureau van de SP zal alle informatie verwerken tot een rapport met de naam De WSW-er aan het woord. Donderdag is er al een bijeenkomst in cafe D'r Klinge.

In Heerlen nam de gemeenteraad op initiatief van de SP een voorstel aan om zich samen met zoveel mogelijk andere gemeenten tegen de snoeiharde plannen van het kabinet te verzetten. Heerlen krijgt maar liefst 6 miljoen minder van het kabinet per jaar. Dat betekent een financiele en sociale mokerslag. In Heerlen was een grote meerderheid het met de SP eens, alleen VVD en Hart-Leers stemden voor het kabinetsbeleid.

Nu het verzet groeit, wil de SP zoveel mogelijk mensen uit de Sociale werkvoorziening bij elkaar krijgen. De SP houdt daarom op 12 mei, vanaf 20.00 uur in cafe d'r Klinge (Pancratiusplein, Heerlen-centrum) de eerste bijeenkomst voor mensen in de sociale werkvoorziening in Parkstad. Er zullen er meer volgen.

Meer informatie: heerlen@sp.nl of Dominique Ducornez (06-44784122) of David van den Broek (06-21600620)

U bent hier