h

Nieuws uit 2005

30 december 2005

Zalm naar de voedselbank

Jan Marijnissen, Agnes Kant en Arda Gerkens nemen zalm mee naar een voedselbank in Arnhem inreactie op uitlatingen van Minister Zalmover betrekkelijke armoede .

Lees verder
29 december 2005

De mensen achter de Hulpdienst

Gisteravond, woensdag 28 augustus, kwam het Heerlense 'spreekuurteam' bijeen om terug te kijken en vooruit te blikken. Het 'spreekuur' van de Heerlense SP-afdelingdraait al vele jaren op volle toeren. Op allerleivlakkenvoorziet het spreekuur mensen vanadministratieve hulp.Peter van Zutphenstond tientallen jaren geleden aan de wieg van het 'spreekuur'. Inmiddels is een heel team van vrijwilligers actief betrokken en worden jaarlijks ruim 500 afspraken afgehandeld. De mensen van dat team kwamen gisteren bijeen.

Lees verder
29 december 2005

"Burgemeester" of zetbaas Zuidgeest?

"Zuidgeest kan beter opstappen", las ik op L1-teletekst. Volgens de Vereniging Stop AWACS-overlast treedt hij slechts op als verlengde arm van het ministerie van Defensie.

Lees verder
29 december 2005

Bob Dylan

Anders dan velen anderen van degenen die eind 60-er, begin 70-er jaren politiek bewust werden (de "protestgeneratie") heb ik me nooit echt bezig gehouden met de destijds bijbehorende muziek. Des te meer was ik geboeid door de prachtige reportage over Bob Dylan die in twee delen werd uitgezonden.

Lees verder
27 december 2005

Schinveldse bossen

Vanmiddag ben ik een kijkje gaan nemen in de Schinveldse bossen.Er waren workshops boomklimmen, geweldloos verdedigen, enz.Het was een komen en gaan van mensen. Net als ik vooral om solidariteit tot uiting te brengen en te praten over de jarenlange strijdtegende AWACs-vliegtuigen die nu met pure machtspolitiek beeindigd dreigt te worden. Mensen voelen zich verraden doorCDA-kamerlid Koopmans. Ooit gaf hij hen het ideedat zij op zijn steun konden rekenen. Toen het er op aan kwam bleek dat niet het geval te zijn. Hetzelfde geldt voor plaatsvervangend burgemeester Zuidgeest.Iedereen dacht aanvankelijkdathij hetjarenlangeverzet tegen de bomenkap van het gemeentebestuur van Onderbanken zou voortzetten.Hij kiest nude kant van de overheid en nietde kant van de mensen van Onderbanken. Verraad of niet: de bossen liggen er prachtig bij en strijdlust is er nog volop.

Lees verder
23 december 2005

Gemeenteraadsverkiezingen

In de media hebben inmiddels al de nodige berichten gestaan over de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006. Fractievoorzitter van het CDA, Charles Claessens, heeft al te kennen gegeven zeker niet met de SP een coalitie te willen vormen. Het CDA denkt bovendien wel 10 zetels te kunnen halen (nu 8)... Is hier de wens de vader van de gedachte? De tijd zal het leren!

Lees verder

Pagina's

U bent hier