h

Nieuws uit 2023

8 november 2023

Stadspraat! Wooncrisis en volkshuisvesting

Foto: SP

Foto: SP
Lees verder
5 november 2023

Algemene Beschouwingen, tweede termijn SP, 2 november 2023

Foto: sita bottenberg

Voorzitter, gisteren konden we genieten van de betogen van de partijen in deze raad. De SP merkt op dat er weinig ideologische visie voorbij kwam. Naar wat voor soort samenleving streven de partijen, welke waarden bepalen onze keuzes en wat moet de politiek en de overheid voor mens en gemeenschap betekenen. Forum voor Democratie daarentegen hield een gloedvol ideologisch verhaal.

Lees verder
2 november 2023

Bijdrage van de SP-fractie tijdens de begrotingsvergadering van de gemeente Heerlen op 1 november 2023

Foto: SP

Algemene beschouwingen, eerste termijn: "Voorzitter, 23 september stonden meer dan 3000 parkstedelingen op voor het behoud van hun 24-uursziekenhuis. Een indrukwekkend vertoon van eendracht en saamhorigheid! Wat kunnen deze stad en deze regio knokken voor hun belangen als het er op aankomt!
Ons geluid werd in heel het land gehoord en zeker ook in Den haag,
waar vorige week 2 bemoedigende moties werden aangenomen. Ik ben ongelofelijk trots op wat WIJ hebben neergezet samen met de
gemeenschap waar we onderdeel van zijn. Maar wij, en zeker ook het
Heerlense college moeten alert zijn. De strijd is nog lang niet gestreden. Waar we maar kunnen moeten we invloed uitoefenen om dit absurde plan, 24-uurs ziekenhuiszorg weghalen uit ’s lands 5e
stedelijke regio die het meeste ongezond het armst en het meest
vergrijzend is, van tafel te krijgen. Lobbyen richting Den haag, de
eenheid binnen de gemeenten van de ziekenhuisalliantie versterken,
Zuyderland en CZ het vuur aan de schenen blijven leggen om tot betere plannen te komen en voorstellen uitwerken om Zuyderland te helpen bij het aanpakken van het personeelstekort. Vasthouden, knokken en niet opgeven dus.

Lees verder
29 september 2023

Langstzittende SP-wethouder Peter van Zutphen stopt. Arlette Vrusch volgt hem op als jongste vrouwelijke wethouder ooit in Heerlen.

Foto: Jeroen Hendriks

De Heerlense SP-wethouder Peter van Zutphen (68) stopt na bijna 20 jaar wethouderschap. In de afgelopen zes colleges was Van Zutphen wethouder voor onder meer sociaal beleid en centrumontwikkeling. Van Zutphen is de langstzittende SP-wethouder van Nederland (2002-2004 en 2006-2023). Vanaf 1990 was hij raadslid. Hij zal worden opgevolgd door Arlette Vrusch (31), die nu raadslid is namens de SP.

Lees verder
25 september 2023

Protestmars Behoud Ziekenhuis in Heerlen

Foto: Mathijs Fiddelaers

Meer dan 3000 mensen kwamen naar de protestmars om hun stem duidelijk te laten horen: "er moet een volwaardig ziekenhuis in Heerlen blijven!".

Lees verder
11 september 2023

ZATERDAG 23 SEPTEMBER PROTESTMARS BEHOUD ZIEKENHUIS PARKSTAD

Foto: SP

Een ziekenhuis heeft betekenis voor mensen. Omdat je er je mooiste herinnering bij hebt. Of je ergste. Misschien omdat je er graag werkt. Omdat het binnen handbereik moet zijn als het een keer nodig is. Of omdat je gewoonweg vindt dat een regio met meer dan 200.000 inwoners een volwaardig ziekenhuis verdient.

Lees verder

Pagina's

U bent hier