h

Nieuws uit 2010

28 december 2010

2010 Het jaar van de tomaat

2010 Was voor de SP in Heerlen een jaar van actie en enthousiasme, van successen maar ook van teleurstellingen. Een jaar met hoogtepunten maar een enkele keer ook gewoon vallen en opstaan. Bekijk hier een overzicht van dat afgelopen jaar, met daarin onder andere een sambaband, een buspaal en het bezoek van de stufidieven aan Heerlen. In 2011 weer vol aan de bak, maar tot die tijd nog even terugblikken...

Lees verder
28 december 2010

SP stelt vragen over toekomst Nederlands Mijnmuseum

"Moet het Nederlands Mijnmuseum in de toekomst niet een 'De Burcht' van het Zuiden worden?"

Lees verder
23 december 2010

Zo 'koel' zijn en blijven SP-ers

Een groep SP-ers op pad in Eijkenderveld afgelopen week. Ook het komende jaar zal dit tafereel nog veel te zien zijn, omdat politiek volgens de SP vooral met en niet voor mensen moet zijn!

Lees verder
23 december 2010

Lijn 39: Provincie moet belofte houden!

Op vrijdag 17 december overhandigden bewoners van de Heerlense wijk Eikenderveld 600 handtekeningen voor het openhouden van buslijn 39. Diezelfde vrijdag namen Provinciale Staten een motie aan waarin Gedeputeerde Staten werd opgeroepen om buslijn 39 weer te laten rijden. Ondanks de toezeggingen van de provincie om alles op alles te zetten om de lijn open te houden, gaat dit volgens gedeputeerde Kersten (PvdA) niet lukken.

Lees verder
18 december 2010

Succes voor reizigers: Lijn 39 opnieuw opgestart!

De SP heeft met Eikendervelders gestreden voor behoud van de bus. Veolia en de Provincie (de opdrachtgever van het Openbaar Vervoer) besloten vorig jaar lijn 42 (centrum via Eikenderveld en Woonboulevard naar Hoensbroek) te schrappen en 2 weken geleden moest ook het kleine busje van lijn 39 (centrum via Eikenderveld naar Woonboulevard) eraan geloven. Met 600 handtekeningen uit de wijk, unanieme steun van de Heerlense gemeenteraad en een heuse Bushaltepaal trok een klein leger actievoerders vrijdag naar het Provinciehuis.

Lees verder
17 december 2010

ACTIE Lijn 39: Bertje, laat ons niet voor paal staan!

PvdA-gedeputeerde Bert Kersten (foto) heeft vrijdagochtend een klein legertje boze busreizigers op bezoek gekregen in het Provinciehuis in Maastricht. Zij boden hem meer dan 600 handtekeningen en een heuse bushaltepaal aan. Busvervoerder Veolia schrapt opnieuw een buslijn en daardoor blijven de wijk Eikenderveld, een school van Arcus, de Woonboulevard, Kinderstad en andere bedrijven voortaan verstoken van openbaar vervoer. De 600 Eikendervelders pikken dat niet. "We willen niet voor paal staan, we willen dat de bus weer gaat rijden."

Lees verder

Pagina's

U bent hier