h

Nieuws uit 2006

15 december 2006

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, activiteitenleider en spil in het praktische werk van de Heerlense SP-afdeling vertelt in een wekelijkse bijdrage over wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Lees verder
15 december 2006

NOX

Donderdag 14 december stond de situatie van muziekkollektief NOX op de agenda van de commissie Economische Structuur. In het kort: NOX is momenteel (nog) gevestigd in een pand van Wijnen-Leers in Heerlerheide. Door de onbegrijpelijkopzegging van de huur door Tracee ruim een jaar geleden, lag er geen huurcontract meer. In de tussentijd is er niet bijster veel vaart achter een oplossing gezet en nu moet NOX op aandringen van Wijnen-Leers er over 3 weken uit. Achter deze situatie zit onenigheid van Wijnen-Leers en de Gemeente over een soort van 'deal': indien de gemeente NOX aldaar wil laten blijven zitten, wilde Wijnen-Leers onder andere elders kunnen uitbreiden en terplekke appartementen kunnen bouwen. Om een lang verhaal kort te maken: enkele bands van NOX dreigen over 3 weken op straat te staan.

Lees verder
15 december 2006

NEE!

Europees topoverleg over grondwet

Lees verder
14 december 2006

Regiotaxi

Een nieuw stelsel in het gehandicaptenvervoer bracht geen enorme wijzigingen. Nieuw is de opdrachtgever: de Provincie (voorheen: de gemeente). Ook de koppeling tussen regulier OV en het CVV is nieuw. Verder bleef veel bij de oude situatie.

Lees verder
14 december 2006

Stadswal

Heerlen kent een eeuwenoude stadswal. Een deel van die voormalige omwalling van de kern van de stad (rondom de Pancratiuskerk) heet zelfs de oudstestadswalvan Nederland te zijn. Het deel van destadswal, onder het Pancratiusplein,dat de beste kwaliteit bezit,bevindt zichnaast de trap van het Glaspaleis.

Lees verder
13 december 2006

Bezoek aan SP-huis

Enige tijd geleden werd hij om op z'n minst de inhoud van n van zijn columnsdoor menig SP'erverguisd. Recentelijk bracht liberaal Sander Bisscheroux een bezoekje aan het SP-huis om te bekijken hoe en vanuit welk 'thuis-honk' de SP haar activiteiten verrichten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier