h

Nieuws uit 2015

28 december 2015

Gefeliciteerd Vrieheide!

Foto: Marianne van Oosterhout / Italielaan Vrieheide

Na een jarenlange strijd  tegen een onwenselijke parkeersituatie door een aantal bewoners uit de Unescostraat en de Italiëlaan in de wijk Vrieheide,  is er nu eindelijk succes geboekt! De gemeente gaat medewerking verlenen aan de eigen initiatieven van de bewoners om onder andere het parkeren in de voortuin van bepaalde huizen mogelijk te maken. De bewoners hebben aangegeven deze proef grotendeels zelf te willen aanleggen en bekostigen.

Lees verder
20 december 2015

Parkeren in Heerlense buurten, een probleem voor zorgverleners

Foto: Hannie Vaessen

Ambulante zorgverleners in Heerlen hebben steeds vaker te maken met een gebrek aan parkeerplaatsen in de directe nabijheid van de woning  of  de  flat waar ze zorg moeten leveren. De 82-jarige bewoner, de heer Raps uit Heerlerbaan besloot actie te ondernemen nadat zijn zorgverlener een fikse parkeerboete kreeg.

Lees verder
20 december 2015

Super Saturday: een groot succes!

Foto: Dominique Ducornez

Zaterdag 19 december kwamen meer dan 50 SP-ers uit Heerlen en uit de Limburgse regio in het SP-huis bijeen om in het kader van de landelijke actie  ‘Er is genoeg voor Iedereen’ steun te vragen voor de invoering van een  Miljonairsbelasting. De inwoners van de wijken Schandelen, Grasbroek, Musschemig en Beersdal werden hiervoor bezocht. Naast genoemde SP-ers, was er ook een delegatie van de Belgische PvdA aanwezig, een afgevaardigde van de SP afdeling Sneek én sloot fractievoorzitter Emile Roemer bij deze actie aan!

Lees verder
13 december 2015

Eerbetoon aan Eendracht en Kameraadschap: nieuwe Mural voor M2015

Foto: Dominique Ducornez

12 december werd een nieuwe mural aan de Spoorsingel onthuld. Het kunstwerk werd gemaakt door Super A, alias van Stefan Thelen uit Goes, en  is een eerbetoon aan eendracht en kameraadschap in de mijnen. De Vakbond FNV wilde de mijnsluiting en haar historische betekenis in het jaar van de mijnen niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom werd - in samenwerking met andere partners - de opdracht verstrekt om in het hart van de mijnstreek een gedenkteken in de vorm van deze mural aan te brengen. 

Lees verder
12 december 2015

De wijk in: Mariarade-zuid

Foto: Dominique Ducornez

Een prachtige dag om het kloppen weer op te pakken. Deze keer in de Hoensbroekse wijk Mariarade-zuid. Ook nu viel op dat mensen begrijpen waarom ons voorstel om een miljonairsbelasting in te voeren noodzakelijk is als we naar een meer gelijke en solidaire samenleving toe willen. Wie thuis was, tekende doorgaans dan ook grif. Thema's die versterkt dienden te worden uit de extra belastinginkomsten die dit op zal leveren zijn met stip: zorg en kinderen. De 100 handtekeningen die we vanmiddag ophaalden brengen de eindstand op 1423 stuks. Een goed resultaat!

Lees verder
10 december 2015

Intercity verbinding Aken-Heerlen komt!

Foto: Dominique Ducornez

Mede door de inzet van onze SP - Tweede Kamerfractie lijkt de snelle treinverbinding tussen Heerlen en Aken nu snel in aantocht.

Lees verder

Pagina's

U bent hier