h

Nieuws uit 2021

18 december 2021

Jordy Clemens (35) lijsttrekker voor de SP in Heerlen

Foto: Luc Lodder

‘Heerlen verdient moedige, sociale keuzes: goede zorg, gelijke kansen voor kinderen en leefbare buurten. Keuzes die altijd tegenstand zullen oproepen bij rechtse partijen, rijke multinationals of op winstbejag uit zijnde vastgoedbonzen. Gelukkig zijn we hier wel gewend de strijd aan te gaan. Een strijd waarin de SP altijd voorop moet en zal gaan,’ aldus de net gekozen lijsttrekker.

Lees verder
18 december 2021

Stop de privatisering van de ambulancediensten

Ambulancediensten zijn publieke voorzieningen en dienen dit ook te blijven, zo stellen SP-raadslid Anita Bergs en SP-wethouder Peter van Zutphen in het onderstaande opiniestuk in Dagblad de Limburger van afgelopen week. Hierin beschrijven ze hun bedenkingen tegen de voorgestelde fusie en privatisering van de ambulancediensten in Zuid-Limburg. In Noord-Limburg is al gebleken dat deze stap niet heeft geleid tot een verbetering van de diensten maar eerder een verschraling ervan tot gevolg had. Zoals we weten, zorgt privatisering op meer vlakken niet voor de voorgespiegelde kostenbesparingen maar eerder voor een uitholling van bestaande en broodnodige voorzieningen. Daarnaast: waarom niet kiezen voor een fusie als daaruit een betere samenwerking kan volgen. Privatisering is dan niet nodig, zo stellen beide auteurs.

Lees verder
9 december 2021

College Heerlen volgt SP-voorstel: MINSTENS € 14 PER UUR bij alle gemeentelijke opdrachten en aanbestedingen

Foto: SP

Heerlen is de eerste gemeente van Nederland die in alle gemeentelijke opdrachten fors hoger loon afdwingt: er dient minstens 14 Euro per uur betaald te worden aan huishoudelijke hulpen, zorgchaffeurs, schoonmakers en mensen in andere onmisbare beroepen als deze ingezet worden op basis van een gemeentelijke aanbesteding of voor Heerlen een opdracht uitvoeren.

Lees verder
4 december 2021

ACTIE MEEZENBROEK: ACHTERSTAND ONDERHOUD WONINGEN VAN VINCIO WONEN

Foto: SP

De bewoners zijn al jaren in gesprek met Vincio Wonen over het renoveren van hun woningen. Ze worden ook al jaren aan het lijntje gehouden. Bewoonster Jacky was het spuugzat en ging de wijk in om handtekeningen op te halen. Hieruit bleek dat veel bewoners het ook echt spuugzat waren. Maar ook hier gaf Vincio Wonen geen gehoor aan.

Lees verder
13 november 2021

Loon en zekerheid voor cruciale beroepen

We zijn nog niet van corona af. In de komende weken zal een groot aantal mensen, in heel diverse cruciale beroepen en functies, weer in de frontlinie staan om ons land draaiende te houden. De waardering daarvoor moet veel meer zijn dan applaus alleen.

Lees verder
3 november 2021

Algemene Beschouwingen: BEGROTING 2022

Foto: chris hesse

Bijdrage SP, eerste termijn, 3 november 2021: Kinderen die geboren worden in Zeswegen worden gemiddeld 15 jaar eerder ongezond dan kinderen die geboren worden in Hoogveld. Voor sommigen is "Achter het Spoor" waar ze nooit komen. Les Miserables, the Deplorables. Voor mij is "Achter het Spoor" thuis. Hard werken en klaar staan voor elkaar, maar ook wakker liggen om de energierekening of de supermarkt die wil vertrekken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier