h

Nieuws uit 2012

8 december 2012

SP vreest stilvallen investeringen woningcorporaties door Regeerakkoord

De gezamenlijke woningcorporaties hebben een brandbrief gestuurd naar de raadsleden in Parkstad. In de brief zetten de woningcorporaties uiteen hoe desastreus de maatregelen van het Kabinet Rutte/Asscher zijn op de woningcorporaties in Limburg. Zij voelen zich gedwongen om hun investeringen nagenoeg stop te zetten. Als de woningtransformatie (renovatie, verbouwing en sloop) in een regio met bevolkingskrimp en vergrijzing als Parkstad niet mogelijk is, is dat een drama. De SP vreest spookstad-scenario's in sommige buurten.


SP-fractievoorzitter Ron Meyer heeft het College van Burgemeester en Wethouders van Heerlen en het Parkstadbestuur schriftelijke vragen gesteld. De gezamenlijke woningcorporaties zeggen dat door het Regeerakkoord van VVD en PvdA in heel Limburg een totale investering van1,5 miljard in gevaar?komt. Een belangrijk deel daarvan zal nodig zijn in Parkstad. Woningen kunnen dan niet geschikt worden gemaakt voor ouderen, slechte en overbodige woningen kunnen niet worden gesloopt en andere huizen niet worden gerenoveerd of vernieuwd. Als de woningcorporaties werkelijk niet kunnen investeren, dreigt de hele woningmarkt in Parkstad vast te lopen. "Het lijkt erop dat Den Haag en Parkstad 2 verschillende werelden zijn. Als dom kabinetsbeleid ertoe leidt dat noodzakelijke investeringen, verbouwingen en renovatie niet kunnen plaatsvinden?en mensen en buurten daardoor in grote problemen komen, dan moeten die maatregelen worden aangepast. Wij willen weten of de gemeenten in Parkstad in Den Haag met die boodschap durven aan te kloppen."

Lees verder
5 december 2012

SP hekelt aasgieren-gedrag eigenaren tLoon

"Een slaatje proberen te slaan tijdens een ramp, over de ruggen van de winkeliers, de bewoners en de gemeente, is aasgieren-gedrag."
SP-fractievoorzitter Ron Meyer tijdens het debat over de gang van zaken rondom de crisis bij tLoon.

Lees verder
1 december 2012

Diederik Samsom erkent: bij huishoudelijke hulp blijft slechts 25% over

@MeyerRon @ThomasGelissen discussie ging over verzorging, begeleiding. Daar blijft 75% over. Bij huishoudelijke hulp blijft 25% over.
PvdA-partijleider Samsom op Twitter over de enorme bezuiniging op de thuiszorg

Lees verder
28 november 2012

Desastreuze bezuiniging niet naar Bloemendaal en Wassenaar, maar naar Heerlen en Kerkrade

"Den Haag gooit de problemen over de schutting, niet naar Bloemendaal of Wassenaar, maar naar Heerlen en Kerkrade."
SP-fractievoorzitter Ron Meyer over de bezuiniging in de Participatiewet

Lees verder
26 november 2012

Wethouders naar thuiszorg-protest

Wethouders Riet de Wit en Peter van Zutphen gaan dinsdag 27 november naar een protestmanifestatie in Utrecht tegen de aangekondigde bezuinigingen op de huishoudelijke zorg via de WMO.

Lees verder

Pagina's

U bent hier