h

Nieuws uit 2016

21 december 2016

Herindeling: alleen als we de voordelen in betere sociale voorzieningen stoppen

In Dagblad de Limburger is vandaag onderstaand opniestuk van Marc van Caldenberg en Ron Meyer (Fractievoorzitters SP Landgraaf en SP Heerlen) te lezen. Het laat zien waar de SP staat met betrekking tot de voorgenomen herindeling Landgraaf-Heerlen waaraan morgenavond, 22 december, in beide gemeentehuizen een commissievergadering gewijd wordt. De raden zullen hierover op 16 januari 2017 een besluit nemen.

Lees verder
20 december 2016

SP Limburg: meldpunt Openbaar Vervoer

Sinds 11 december 2016 verzorgt Arriva het openbaar vervoer in Limburg. De SP wil weten hoe de veranderingen die deze nieuwe vervoerder inzet, uitpakken voor de reizigers: wat gaat er goed en waar liggen de problemen?

Lees verder
19 december 2016

Kloppen in Landgraaf: de buurt in!

Foto: Dominique Ducornez

Afgelopen zaterdag klopten 10 activisten uit Landgraaf en Heerlen zij aan zij aan de deuren in Landgraaf. Ze gingen er het gesprek over de herindeling aan met ieder die open deed en werden vaak warm ontvangen.

Lees verder
14 december 2016

Samen kloppen rondom herindeling Landgraaf-Heerlen:

Foto: Dominique Ducornez

Afgelopen zaterdag werd er in Landgraaf geklopt door teams die uit 14 leden van de afdeling Landgraaf en van de afdeling Heerlen bestonden. Het was ook geen 'traditioneel' deur aan deur kloppen want deze keer werden zo veel mogelijk Landgraafse SP leden bezocht en bevraagd over hun gevoel over de voorgestelde herindeling waarover zowel de raad in Landgraaf als in Heerlen in januari een besluit zal nemen.

Lees verder
12 december 2016

SP MELDPUNT OV: TOT DUSVER RUIM 130 MELDINGEN

In aanloop naar 11 december opende de SP een meldpunt over de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer. Daar is de afgelopen tijd veel gebruik van gemaakt. Er zijn ruim 130 meldingen binnengekomen. Via het meldpunt hebben mensen hun opmerkingen en zorgen met ons gedeeld. Daardoor hebben we een goed beeld gekregen van hoe mensen aankijken tegen de veranderingen.

Lees verder
3 december 2016

Verdrag van Maastricht na 25 jaar: hoe verder?

Foto: Dominique Ducornez

In het Gouvernement van Maastricht vond vandaag een SP congres plaats over het EU-verdrag wat 25 jaar geleden in Maastricht getekend werd. Dit verdrag had verregaande gevolgen voor de samenwerking in Europa en, hoewel de gedachte een verbindende leek te zijn, laat de praktijk ervan zien dat ook hier de marktwerking en het nastreven van uniforme regelgeving een forse uitholling van solidariteit en sociale stelsels in de Europese lidstaten tot gevolg had.

Lees verder

Pagina's

U bent hier